در بخش فروش نقشه و کتاب که در ضلع شمالی طبقه همکف واقع شده آرشیو عکسهای هوایی تهران از سال 1335 تا 81، عکسهای ماهوارهای جدید تهران، نقشههای موضوعی و کتابهای مرتبط با مسائل جغرافیایی قابل تهیه است. سالن گردهمایی نمایشگاه نیز محل برگزاری سمینارهای پژوهشی، علمی و آموزشی میباشد.زمان مناسب برای بازدید: بازدید از این موزه در تمام طول سال جذاب است.
: موزه نقشه در سال 1375 به همت مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران به منظور جمع آوری و حفظ گنجینهای از نقشهها، کتب قدیمی و ابزار مرتبط تاسیس گردیده است.
در این موزه که به دو بخش ثابت و موضوعی تقسیم شده است گنجینهای مشتمل بر ابزار نقشه برداری شامل: انواع زاویه خوان، ترازیاب، طول یاب، عمق یاب، شیب سنج و قطبنما؛ ابزار نقشه کشی شامل: مجموعهای از نقالههای برنجی، خطکش، پانتوگراف (یا کپینگار: اسبابی برای کپیکردن نقشه و طرح با همان مقیاس، یا با مقیاسی بزرگتر و یا کوچکتر)، شابلون و...؛ نقشهها شامل نقشه قدیمی که جذابترین آنها قدیمیترین نقشه تهران (نقشه دارالخلافه ناصری) تهیه شده توسط عبدالغفار نجم الدوله (1271 خورشیدی)، نقشه بلوکات اطراف تهران که توسط عبدالرزاق بغایری از استادان ریاضی و مهندسی مدرسه دارالفنون ترسیم شده، نقشه کرشیش (یکی از افرادی که توسط نماینده امیرکبیر برای تدریس در مدرسه دارالفنون از اتریش به ایران دعوت شد) در سال 1237 خوشیدی تهیه شده و از با ارزشترین نقشههای این موزه است، نقشههای ثبتی دزآشوب، نقشه آسیای غربی اصطخری میباشد. عکسهای تهران قدیم از دیگر مواردی است که در این موزه به نمایش گذاشته شده است.از دیگر جذابیتهای موزه، سازه فلزی به شکل قطاعی از کره است که با الهام از تقسیمات کره زمین به مدارات و نصف النهارها، مابین طبقه همکف و زیرزمین احداث شده است. ضمناً در زیر پلکان مارپیچی که به زیرزمین منتهی میشود، مدلی بازسازی شده از نقشه "کرشیش" ترسیم شده که نظر بازدید کنندگان را به خود جلب میکند.
برای دسترسی به این موزه میتوان از خیابان پاسداران و میدان صیاد شیرازی (میدان فرمانیه) به سمت خیابان نارنجستان هفتم (سمت شرق میدان) رفته تا به ابتدای خیابان بدیعی و موزه رسید. همچنین از میدان نوبنیاد و سپس میدان ارتش و تقاطع بدیعی و یا از طریق خیابان فرمانیه طی مسیر نموده و به خیابان نارنجستان هفتم دسترسی پیدا کنید.
به دلیل اینکه ساختمان موزه در ساختمانی سه نبش واقع شده و خیابانهای اطراف آن پر تردد هستند، پارک اتومبیل نزدیک موزه چندان آسان نخواهد بود، لذا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی اولویت داشته و یا میتوان در ساعات خلوتی روز نسبت به بازدید اقدام نمود.
اتوبوس: با استفاده از اتوبوسهای "خط میدان رسالت- میدان قدس"(این خط تنها در مسیر به سمت میدان قدس از این مسیر میگذرد)، " خط شهرک صدف- پایانه دستواره(نوبنیاد)"، " خط ازگل- بلوار صبا"، "خط اوشان- مترو حقانی" و "خط شهرک قائم- میدان تجریش" در ایستگاه مسجد امام صادق پیاده شوید.تاکسی: در پایانه شهرداری (میدان قدس) سوار ماشینهای "خط تجریش- مینی سیتی" شده و در تقاطع خیابان بدیعی و موحد دانش پیاده شوید.
مجتمع اقدسیه، باشگاه فرمانیه
500 تومان