تاریخ ساخت بنا در زمان پهلوی دوم میباشد. و کارکرد آن صرفا آشپزخانه مخصوص کاخ سفید (ملت) بوده است. در سال 1354 از طرف یک شرکت آلمانی، تمام امکانات آشپزخانه تغییر یافت و به مدرنترین تجهیزات آشپزخانهای مجهز شد. آشپزهایی که در این آشپزخانه مشغول بودند ایرانی و صرفا جهت محمدرضا پهلوی، فرح و فرزندان آنها غذا طبخ میکردند و در اکثر مسافرتهای داخلی و خارجی نیز همراه پهلویها بودند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای مدت طولانی از این مکان جهت انبار مرکزی سعدآباد استفاده میشد. این بنا پس از گذشت 32 سال مجددا احیا و به کاربری گذشته خود به عنوان موزه آشپزخانه سلطنتی تبدیل و در دوم خرداد 1390 به مناسبت هفته میراث فرهنگی به طور رسمی افتتاح و آغاز به کار کرد.
بيشتر کاخها و بناهاي موجود در مجموعه سعدآباد بدون آشپزخانه بودند و اگر هم آشپزخانهای وجود داشت، از آن بيشتر براي سرو غذا، تزئين آن و... استفاده ميشده و کمتر به عنوان مکاني براي پخت غذا بود، چرا که پيچيدن بوي غذا در کاخها برخلاف خواست خانواده سلطنتي بوده لذا اين مجموعه بسيار بزرگ و منحصر بفرد نياز به يک آشپزخانه مرکزي با امکانات زياد داشته است. در راهرو این موزه تعدادی تابلو نصب شده است که نمونهای از سرویسهای غذاخوری سفارشی پهلوی با نام کارخانه آنها به نمایش میگذارد. اتاق سردخانه نیز در این مسیر قرار دارد. سپس در سالن اصلی آشپزخانه اجاقها و ظروف سلطنتی سرو غذا به همراه ماکتهایی از آشپزها، گوشتهای خام، غذاهای آماده وجود دارد که حال و هوای آشپزخانه فعال را به ذهن بینندگان تداعی کند. در گوشهای نیز اتاق غذاخوری پرسنل با ظروف و رادیو وتلویزیون و یخچال آن به قرار دارد. در بخش دیگری از سالن اصلی ماشین آلات خاص آشپزخانه از قبیل دستگاه پیتزاپز، ماشین ظرفشویی و... قرار گرفته است. در دو اتاق دیگر، نمایشگاه عکسی از میزهای غذا در مهمانیهای خاص، کارتهای دعوت از درباریان و... و همچنین ظروف نقره و گرانبهای سفارشی به نمایش درآمده است.
500 تومان (برای دانشجویان نیم بها)