نخستین مالک باغ، عبدالحسین میرزا (فرمانفرما) یکی از رجال قاجار بود. این باغ پس از او به فرزندش صبار فرمانفرما (۱۲۹۱- ۱۳۸۵) رسید. او که در رشته پزشکی تحصیل کرده و در شاخه مالاریا تخصص داشت، از حامیان دکتر مصدق و در سال ۱۳۳۲ وزیر بهداشت کابینه او بود. فرمانفرماییان در سال ۱۳۸۵ در تهران درگذشت و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد. او ازدواج نکرد و پیش از فوتش ملک مسکونی خود در خیابان شریعتی تهران را وقف انستیتو پاستور ایران کرد.محدودهی خانهی صبار فرمانفرما در بخش انتهایی شرق باغ اصلی قرار دارد، از شرق به خیابان شریعتی، از جنوب به کوچهی سلیمانزاده و از شمال و غرب به پلاکهای هم جوارش محدود میشود. باغ فرمانفرما در سال 1388 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این اثر جزو آثار ثبت شده سازمان میراث فرهنگی است و محل سکونت واقف آن، صبار فرمانفرماییان بوده است. آجرکاریهای دیواری که نبش خیابان سلیمان زاده قرار دارد (ورودی و سردرب)، نشان از قدمت ساختمان داشته و نظر هر رهگذری را به خود جلب میکند.
از میدان قدس وارد خیابان شریعتی به سمت جنوب شوید، این اثر در نبش خیابان سلیمان زاده قرار دارد.
اگر خواستید برای بازدید این مکان اتومبیل خود را پارک نمایید، احتمال آنکه در کوچه سلیمان زاده و یا حاشیه خیابان شریعتی جای پارک پیدا کنید ضعیف است. بهتر است در پارکینگ باهنر اتومبیل خود را پارک نموده و 5 دقیقه پیاده روی خود را به خانهی فرمانفرما برسانید.
با حدود 5 دقیقه پیاده روی میتوان از میدان قدس به خانه فرمانفرما رسید. برای رسیدن به میدان قدس میتوان از مترو تجریش استفاده کرد که ایستگاه پایانی آن در میدان قدس واقع شده و یا از اتوبوسها و تاکسیهای منتهی به آن میدان و همچنین با چند دقیقه پیاده از تاکسیها، مینیبوسها و اتوبوسهای منتهی به میدان تجریش استفاده کرد.
پیاده راه مقصودبیگ، بناي حسينيه دزاشيب، تكيه بالای تجريش، تكيه پایین تجريش، امامزاده صالح، موزه موسیقی، موزه دکتر حسابی، باغ موزه هنر ایرانی، بازار سنتی تجریش، بازار قائم، مجتمع تجاری تندیس، باشگاه بیلیارد آس، باشگاه بدنسازی جوان