مظفرالدین شاه در زمان ولایتعهدی خود در تبریز دچار بیماری سل شده و با توجه به اينكه در آن زمان دارويي براي سل وجود نداشت، پزشک دربار توصیه کرد که او بایستی به یک منطقه خوش آب و هوا مهاجرت کند، لذا قریه دارآباد برای سکونت او انتخاب شد. براساس كتيبه اي از سنگ مرمر در داخل بنا، علي اصغر خان امیر سلطان در 1273 شمسي باغی را به مساحت 60 هزار متر مربع در دارآباد خريداري كرد و به دستور محمد خان حكيم الملك، وزير دربار، عمارت زيبايي در آن ساخته شد که آن را كاخ شاه آباد نامیدند.پس از فوت مظفرالدين شاه، اين مركز به تدريج به آسايشگاهي براي بيماران مسلول تبديل شد و بعدها پس از تغيير حكومت، اين زمين و ساختمان كاخ بدون استفاده مانده بود. در زمان پهلوي اول، برخلاف بسياري از بناهاي قاجاري كه مورد بي مهري و تهديد بود، این بنا به علت قرار گرفتن در مكاني خوش آب و هوا براي تاسيس بيمارستان مسلولان مورد توجه قرار گرفت و مرحوم دكتر مسيح دانشوري در سال 1310 شمسي يك مدرسه پرستاري در آن احداث كرد. متعاقب اين اقدام در دهه بيست ساختمانهاي متعددي توسط وزارت بهداري وقت، بعضي موسسات ديگر و اشخاص خير در محوطه بنا شد. از جمله ساختماني قديمي كه به ساختمان فخرالدوله مشهور است و توسط فخرالدوله دختر مظفرالدين شاه احداث شده است. ايشان بانويي خير بود که آسايشگاه كهريزك نیز توسط وي احداث گرديد. اين بنا در سال 1381 با شماره 3792 در فهرست آثار ملي ايران جاي گرفت و در سال 1389قرار شد اين بنا به عنوان موزه پزشكي بيمارستان مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
پشتوانه تاریخی این بنا و معماری و تزئینات آن ریشه جذابیت کاخ مظفری است. در طبقه اول بنا که در حال حاضر کاربری اداری دارد، مجموعهای از اتاقهای گچبری شده وجود دارد. در مقابل پلکان تعدادی ستون در اطراف آن نظر بیننده را به خود جلب میکنند. پلکان در وسط راه به دو قسمت تقسیم شده و در طبقه بالا به یکدیگر میرسند. شومینههای سنگ مرمر در ورودی طبقه دوم به صورت قرینه قرار دارد. نمای سقف راهرو طبقه بالا چوبی است و دارای نقش و نگارهای بسیار زیبایی است. دو اتاق اداری دیگر در این طبقه قرار دارد که گچبریهای آنها نیز ترمیم شده است. دو اتاق انتهای راهرو آینه کاری شده است که میتوان آن را شاهکاری از تلفیق آینه و چوب نامید.
پس از ساعت اداری ارگانهای دولتی (بعد از ساعت 14)
بازدید از این مکان تنها با معرفی نامههای معتبر و هماهنگیهای لازم با روابط عمومی بیمارستان و حراست مجموعه قابل پیگیری و در صورت موافقت امکان پذیر است.
از میدان باهنر (نیاوران) به سمت شمال و خیابان پورابتهاج (دارآباد) حرکت کنید، در انتهای خیابان به بیمارستان مسیح دانشوری خواهید رسید. این کاخ در محوطه بیمارستان قرار دارد.
در حاشیه خیابان پورابتهاج (دارآباد)، در مجاورت ورودی بیمارستان مسیح دانشوری، محوطهای به عنوان پارکینگ جداسازی شده است.
اتوبوس: در پایانه تجریش سوار اتوبوس "خط تجریش- دارآباد" شده و در ایستگاه پایانی پیاده شوید. با کمی پیاده روی به بیمارستان مسیح دانشوری میرسید.تاکسی: در میدان قدس سوار ماشینهای "خط تجریش- نیاوران- دارآباد" شده و در انتهای مسیر پیاده شوید. با چند دقیقه پیاده روی به مقصد میرسید.
رود دره دارآباد، بوستان ساحلی دارآباد، موزه طبیعت و حیات وحش ایران – دارآباد،