کتابخانه مجموعه واقع در مجاورت درب ورودی میدان دربند در محل کاخ احمدرضا پهلوی، فعالیت میکند و استقاده از کتب آن برای عموم تنها با ارائه کارت ملی و در همان مکان کتابخانه میسر است. این کتابخانه در سال 1381 آغاز به کار کرد.یک کافه - رستوران در شمال موزه ظروف سلطنتی و نزدیک به درب دربند در اسفند سال 1391 آغاز به کار کرده است که مبلمان آن به 3 بخش میز و صندلی کافی شاپ، میز و صندلی رستوران و تختهای سنتی در فضای باز مقابل رستوران تقسیم میشود. منوی رستوران شامل منوی کافی شاپ و غذاهای ایرانی و فرنگی است. وسایل ورزشی پشت موزه نظامی از دیگر امکانات این باغ به شمار میرود همچنین در روزهای پنج شنبه چند دستگاه ون، بازدیدکنندگان را به طور رایگان به موزههای مختلف میرسانند.زمان مناسب برای بازدید: به طور کلی، به علت ییلاقی بودن کاخهای مجموعه، شیب معابر اتصالی بین کاخها و قرار گیری در ارتفاعات شمیران، فصول گرم سال برای بازدید از مجموعه مناسبتر است.ساعت کار بخش اداری مجموعه ساعت 8:30 تا 15:30 و ساعت کار موزهها ساعت 9:00 تا 16:30 و ساعت کار گیشه فروش بلیت موزهها ساعت 9:00 تا 16:00 است. لازم به ذکر است مجموعه سعدآباد دوشنبهها و رحلت امام خمینی (ره)، شهادت حضرت امام علی (ع)، شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)، عاشورای حسینی، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) تعطیل میباشد. همچنین موزه نظامی تا ساعت 16 فعالیت میکند و پنجشنبهها نیز تعطیل است.
محدوده سعدآباد در دوره قاجار محل استقرار و سکونت تابستانی و ییلاق شاهان این سلسه بود. در نخستین دهههای سدهی کنونی، سعدآباد با الحاق باغهای مختلف گسترش یافت و به اقامتگاه تابستانی پهلوی اول اختصاص یافت وهایی به مناسبتهای گوناگون، کاخ و کوشک در جای جای این پهنه بر تافته از درختان کهن سپیدار و سرو، با فاصلهای از باز مانده بناهای قاجار سربرآوردند. در دوران پهلوی مجموعاً هجده کاخ کوچک و بزرگ در سعدآباد ساخته شد که هر یک عظمت و زیبایی زائدالوصفی از هنر و ذوق معماری ایرانی را به نمایش میگذارند. در سالهای بعد از پیروزی انقلاب، برخی از عمارتها مانند کاخ ملت و کاخ سبز همان طور که بودند، به عنوان کاخ موزه، به نمایش گذاشته شده است و برخی دیگر با توجه به ویژگی بنا، به موزههایی خاص تبدیل شدند.علاوه بر آن در چند دهه اخیر، مجموعه سعدآباد به لحاظ وسعت و وجود باغ موزه اي زيبا و گونههای گیاهی منحصر به فرد و دارا بودن ظرفيت و پتانسيل بالا، همواره به عنوان يك مجموعه فرهنگي عظيم نيز مطرح بوده است و در همين راستا سالانه نسبت به برگزاري دهها نمايشگاه، كنسرت، همايش و جشنواره فرهنگي و هنري، گردهمايي و نشست هاي علمي و فرهنگي و... اقدام مي نمايد
اگر بازدید از موزه خاصی را مد نظر دارید، بهتر است از ورودی نزدیک به آن موزه به مجموعه وارد شوید. چون شیب مجموعه زیاد است و دسترسی به اماکن گوناگون در مجموعه شاید برای کودکان و یا افراد مسن خسته کننده باشد.
دو راه برای دسترسی به کاخ سعدآباد وجود دارد. میتوانید از تجریش به میدان دربند رفته و از در دربند (در شمالی مجموعه) به آن دسترسی داشته باشید و یا از خیابان ولی عصر و خیابان یکتا به خیابان فلاحی (زعفرانیه) و سپس خیابان شهید طاهری رفته و از در زعفرانیه (در جنوبی مجموعه) به مجموعه برسید.
مراجعان به این کاخ موزه به راحتی میتوانند اتومبیل خود را در حاشیه میدان دربند (درب شمالی کاخ موزه) و یا در خیابان شهید طاهری (درب جنوبی کاخ موزه) پارک کنند.
تاکسی: در پایانه میدان تجریش سوار ماشینهای "خط تجریش- دربند" شده و در مقابل ورودی مجموعه پیاده شوید.برای رسیدن به میدان تجریش میتوان از تاکسیها، مینیبوسها و اتوبوسهای منتهی به میدان تجریش استفاده کرد و یا با چند دقیقه پیاده روی از مترو تجریش واقع در میدان قدس و یا اتوبوسها و تاکسیهای منتهی به آن میدان استفاده کرد.
رود دره دربند، بوستان گلابدره، باغ ملک، تماشاگه زمان، مرکز رصد و نجوم کانون، تله سيژ، مجموعه باغ شاطر، سورتمه تهران
500 تومان (برای دانشجویان نیم بها)