در کلینیک گل و گیاه که در ورودی درب سوم (ضلع شرقی بوستان، امتداد خیابان امیدوار) قرار دارد، از علاقه مندان به شرکت در کلاسهای گل و گیاه ثبت نام به عمل آمده و کلاسهای آموزشی توسط شهرداری برگزار میشود. نگارخانه این بوستان در حال حاضر فعال نیست ولی در آمفی تاتر آن تابستانها برنامههای آموزشی ارائه میشود. پلیس پارک نیز در حفظ امنیت بوستان کوشا و فعال است.
مسیرهای حرکتی جمشیدیه با درختان بلند احاطه شده و جریان آب از جویهای سنگفرش صدای دلانگیز موسیقی طبیعت را به گوش میرساند و فضاهای متنوعی را در اختیار بازدید کنندگان قرار میدهد. مسیرهایی که با توجه به توپوگرافی شیبدار محیط طراحی شده، در کنار مسیرهای اصلی که عرض بیشتری دارند فضاهای متنوع بوستان را به زیبایی به یکدیگر متصل میکنند. آلاچیقها و محلهای پیک نیک طوری طراحی شده که از اطراف دید نداشته و فضا، محیطی امن با حالت نیمه خصوصی داشته باشد. آبشار و استخر در محوطهای با دیدی باز در فضای اجتماعی واقع شدهاند. تراکم درختان و سطح سایه انداز آنها چنان زیاد است که درختچهها و بوتههایی که جهت کشت در اشکوب پایینی انتخاب میشوند باید حتما سایه پسند باشند بسیاری از این درختچهها مانند اسپیره، گل مروارید، یاس هلندی و... از زیبایی خاصی برخوردار هستند. دو مجسمه بز فلزی از آثار هنری ارزشمند " مش اسماعیل " از دیگر جذابیتهای این بوستان است. مجسمههایی از استاد وزیری نیز در این بوستان وجود دارد. این بوستان همچنین در ابتدای مسیر کوهپیمایی کلکچال واقع است. بنا به اطلاعات تابلوی راهنمای بوستان، در این بوستان بیش از 16هزار اصله درخت و درختچه کشت شده است. ترکیب سوزنی برگان همیشه سبز و پهنبرگان منظره زیبایی را ایجاد کرده است. در این بوستان به خاطر متصل بودن به مناطق کوهستانی، علاوه بر پرندگانی مثل توکای باغی، چرخ ریسک، بلبل، سهره و...که در دیگر بوستانها نیز حضور دارند، پرندگان شکاری نیز دیده میشوند. از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد بوستان جمشیدیه وجود غار (هرچند کم عمق) در آن است.
این بوستان در هر فصل سال زیباییهای خاص خود را دارد، بهار نو شدن طبیعت همراه با صدای بلبلها و دیگر پرندگان، تابستان با خنکای کوهپایه و سایه درختان، پائیز با رنگبندی زیبای درختان همیشه سبز در کنار خزان کنندهها که ترکیب منحصر به فردی را از رنگارنگ پائیزی در بین بوستانهای تهران به وجود آورده همچنین زمستان برف پوش. شیب زیاد خیابانهای سنگفرش شده که احتمال لغزیدن را در روزهای بارندگی بیشتر میکند و سرمای هوا در زمستان، رعایت احتیاط را در این مواقع میطلبد.
این بوستان در زمستان از هوای سردی برخوردار بوده و مسیر سنگفرشهای شیبدار آن لغزنده است، لذا در این فصل احتیاط بیشتری توصیه میگردد
این بوستان که در ضلع شرقی بوستان فردوسی و همچنین شرق راه کلکچال واقع شده از مسیر میدان تجریش، خیابان باهنر (نیاوران)، انتهای خیابان فیضیه قابل دسترسی میباشد. در تقاطع خیابان باهنر (نیاوران) و خیابان فیضیه به سمت شمال به خیابان امیدوار میرسیم که از ضلع شرقی بوستان عبور میکند، 3 درب ورودی در این خیابان و درب دیگری در ضلع غربی ابتدای مسیر کلک چال واقع است.
خیابان مقابل این بوستان عرض نسبتا مناسبی داشته و در روزهای عادی جوابگوی پارک مراجعین میباشد ولی در روزهای تعطیل به دلیل همجواری با گردشگاه کلک چال این مسیر بسیار پر ازدحام میشود، لذا برای پارک اتومبیل باید از قسمتهای پائینتر خیابان استفاده و باقی مسیر را پیاده طی نمود.
تاکسی: در میدان قدس سوار ماشینهای "خط میدان قدس- جمشیدیه" یا "خط تجریش- نیاوران- دارآباد"شده و در ابتدای خیابان فیضیه پیاده شوید. برای رسیدن به ابتدای خیابان فیضیه نیز میتوان از در میدان قدس سوار تاکسیهای "خط تجریش- نیاوران- دارآباد" شده و در ابتدای خیابان فیضیه پیاده شد.اتوبوس: با استفاده از اتوبوسهای "خط میدان رسالت - میدان قدس"(این خط تنها در مسیر به سمت میدان قدس از نیاوران میگذرد)، "خط میدان تجریش- دارآباد" و "خط بلوار صبا - ازگل"- در ایستگاه منظریه پیاده شوید.
رود دره کلک چال، باغ فردوسي، خانه حضرت امام خميني، حسينيه جماران، مجموعه ورزشی جماران