در حیاط مجموعه صندلیهایی جهت استراحت در مجاورت درختان کهنسال آن برای مراجعه کنندگان وجود دارد.
مرکز علوم و ستارهشناسی تهران وابسته به شهرداری تهران است و در سال 1379 بنا شده است. این مرکز امکان آشنایی با مسائل مربوط به نجوم و همچنین رصد اجرام آسمانی را برای شهروندان تهرانی بخصوص دانشآموزان، دانشجویان و سایر علاقهمندان فراهم کرده است.
يكي از عجايبی كه انسان از ابتدا در مورد آن کنجکاو بوده و در پي دست يافتن به آن بود "آسمان" است. تاکنون بسیاری از سوالات بشر در این مورد پاسخ داده شده است ولی همچنان سوالات گوناگونی وجود دارد که بی پاسخ ماندهاند. مرکز علوم و ستاره شناسی تهران نیز برای پاسخ به سوالات شهروندان و بخصوص جوانان و نوجوانان در ارتباط با موضوع نجوم راه اندازی شده است. در این مرکز کلیه مسائل مربوط به نجوم و اجرام آسمانی، صور فلکی، عناصر شیمیایی و... که مرتبط با علم نجوم است، به بازدیدکنندگان ارائه میشود. مراجعان در ابتدا به سالن کهکشان راهنمایی میشوند. در این سالن موقعیت صورتهای فلکی و اجرام آسمانی، ستارههای مهم، و روابط بین آنها و طریقه شناسایی آنها در آسمان در سقف نقاشی شده و با چراغهایی در تاریکی سالن فضای جذابی را بوجود میآورد. سیارههای منظومه شمسی نیز در انتهای سالن قرار گرفته که هر یک متناسب با زمان توضیح مشخص و نمایان میشوند. در سالن فیزیک این مجموعه مسائل کاربردی فیزیک در زندگی را معرفی میشود. خطای دید، قطار هوایی، لباس فضانوردان، ژینوسکوپ (گریز از مرکز) نمونههایی از دستگاههای موجود در این سالم است. تالار تفکر (ارائه بازیهای فکری)، سالن شیمی (با دستگاههایی نظیر دستگاه الکتریسیته ساکن، ماکت مولکول DNA که یک میلیارد مرتبه بزرگ شده است، آینهای که وارونگی جانبی ندارد، لیزر و تفنگهای لیزری و چنگ لیزری برای تولید صدا)، سالن ترازوها (که وزن هرکسی را در سیارههای دیگر به نمایش میگذارد)، اتاق لیزر (که با ایجاد دود و موسیقی، نور لیزر متناسب با موسیقی ساطع میشود)، سالن نمایش فیلم سه بعدی، کارگاههای خلاقیت، رباتیک و... از دیگر بخشهای این مرکز است. در نهایت، رصدخانه در بام ساختمان قرار دارد که دارای یک تلسکوپ اصلی و 5 تلسکوپ فرعی است. این رصدخانه برای 30 نفر گنجایش دارد.
شنبه- پنجشنبه ساعت: 8 تا 21، جمعه ساعت: 15 تا 21برای بازدید گروهی و حتی بازدید انفرادی بهتر است که از قبل با مرکز هماهنگ شود. در بازدیدهای گروهی تعداد بزرگسالان حداکثر 30نفر و تعداد کودکان حداکثر 40نفر تعیین شده است.
توصیه میشود برای بازدید با یک تماس تلفنی با مسئول موزه هماهنگی شود.
از میدان تجریش به سمت خیابان نیاوران رفته و پس از عبور از خیابان دزاشیب وارد خیابان عمار شوید. سپس باید وارد خیابان شهید محمدی (عرفات) شوید.
نزدیکترین پارکینگ عمومی، پارکینگ باهنر (نیاوران) است که میتوان با اتوبوس و یا تاکسی به این مرکز رسید. اما کسانی که مایلند با اتومبیل خود به این مرکز مراجعه کنند با کمی جستجو میتوانند در خیابان صالحی (عرفات) جای پارک پیدا کنند.
اتوبوس: با استفاده از اتوبوسهای "خط تجریش- دارآباد"، "خط تجریش- جماران"، "خط تجریش- شهرک قائم" و یا "خط بلوارصبا- ازگل" در ایستگاه عمار پیاده شوید.تاکسی: در میدان قدس سوار ماشینهای "خط تجریش- نیاوران- دارآباد" شده و در ابتدای خیابان شهید صالحی (عرفات) پیاده شوید. با چند دقیقه پیاده روی به مقصد میرسید.
بناي حسينيه دزاشيب
6000 تومان (بازدید از مجموعه به انضمام رصد)